श्री राम जी की आरती Shri Ram Ji Ki Aarti
!! बोलो श्री राम चंद्र जी महाराज की जय !! हिन्दू धर्म के आराध्य देव प्रभु श्री राम जिनके नाम मात्र से सभी पापो का विनाश हो जाता है और माना जाता है की Shri Ram Ji Ki Aarti करने से आत्मा को मोक्ष प्राप्त होती है। प्रभु श्री राम विष्णु जी के अवतार थे और उनकी कथा रामायण हिन्दू धर्म की पवित्र गाथा है जिन के आदर्श और जीवन प्रेणा आज भी प्रेणनादायी है । श्री राम चंद्र जी की आरती श्री राम चंद्र कृपालु भजमन हरण भाव भय दारुणम्।नवकंज लोचन कंज मुखकर, कंज पद कन्जारुणम्।। कंदर्प अगणित अमित छवी नव नील नीरज सुन्दरम्।पट्पीत मानहु तडित रूचि शुचि नौमी जनक सुतावरम्।। भजु दीन बंधु दिनेश दानव दैत्य वंश निकंदनम्।रघुनंद आनंद कंद कौशल चंद दशरथ नन्दनम्।। सिर मुकुट कुण्डल तिलक चारु उदारू अंग विभूषणं।आजानु भुज शर चाप धर संग्राम जित खर-धूषणं।। इति वदति तुलसीदास शंकर शेष मुनि मन रंजनम्।मम ह्रदय कुंज निवास कुरु कामादी खल दल गंजनम्।। मनु जाहिं राचेऊ मिलिहि सो बरु सहज सुंदर सावरों।करुना निधान सुजान सिलू सनेहू जानत रावरो।। एही भांती गौरी असीस सुनी सिय सहित हिय हरषी अली।तुलसी भवानी पूजि पूनी पूनी मुदित मन मंदिर चली।। जानि गौरी अनुकूल सिय हिय हरषु न जाइ कहि।मंजुल मंगल मूल वाम अंग फरकन लगे।। Shri Ram ji Ki Aarti In English Shri Rama Chandra Kripalu Bhajuman, Haran Bhavbhay Darunam।Nav Kanj Lochan, kanj Mukh Kar Kanj Pad Kanjarunam॥Shri Rama Chandra Kripalu Bhajuman…।Kandarp Aganit Amit Chhavi, Nav Neel Neerad Sundaram।Pat Peet Maanahu Tadit Ruchi-Shuchi Naumi Janak Sutavaram॥Shri Rama Chandra Kripalu Bhajuman…।Bhaju Deenbandhu Dinesh Danav Daitya Vansh Nikandanam।Raghunand Anand Kand Kaushal Chandra Dasharath Nandanam॥Shri Rama Chandra Kripalu Bhajuman…।Shir Mukut Kundal Tilak Charu Udar Ang Vibhushanam।Ajanubhuj Shar Chap-Dhar Sangram Jit Khardushnam॥Shri Rama Chandra Kripalu Bhajuman…।Iti Vadati Tulsidas, Shankar Shesh Muni Man Ranjanam।Mam Hriday Kanj Nivas Kuru, Kaamadi Khal Dal Ganjanam॥Shri Rama Chandra Kripalu Bhajuman…।Man…